COOPERATIVA AGRO-GASTRONÒMICA SOCIAL
“De la terra a la taula, creant oportunitats”
Som cooperativa de treball i empresa d’inserció, sense ànim de lucre. Treballem per donar oportunitats professionals a persones amb dificultats sociolaborals, a través d’activitat productiva en els àmbits agrari i gastronòmic i de programes que combinen treball, formació i acompanyament. Creada l’any 2011 a Osona.
Tenim un restaurant. Fem càterings per a esdeveniments. Gestionem cuines per a col•lectivitats. Som productors ecològics. Cultivem i assequem planta aromàtica i en fem infusions i condiments. Promovem programes formatius de transició al món professional. Fem formació i acompanyament en horticultura ecològica, cultiu i aplicacions de plantes aromàtiques i medicinals, emprenedoria, cooperativisme, ocupabilitat i cuina.
Producte saludable
Sambucus es basa en la demanda creixent de productes saludables, una demanda que el consumidor identifica amb les variables ecològica i proximitat.
Oportunitats de treball i formació
Sambucus es posiciona davant la crisi econòmica oferint a les persones i famílies que pateixen greus situacions de precarietat social i econòmica la possibilitat de fer un procés saludable de formació i treball, per tal que, després d’aquest procés, puguin optar al mercat de treball ordinari en millors condicions.
mésSambucus és una cooperativa de treball.
Però ben bé què vol dir això?
És un model d’empresa, on la presa de decisions es fa de manera democràtica i participativa entre tots els socis treballadors. Aquesta manera de fer empresa implica assumir responsabilitats, compartir beneficis i riscos, alhora que millora el sentit de pertinença i l’orgull de marca.
Mira aquest vídeo per entendre-ho una mica més.
Què és Sambucus?
És una cooperativa de treball. Els seus socis treballadors actualment som quatre: la Mireia, l'Anna, l'Ester i l'Albert. Des de l'any 2011 compartim aventura que implica responsabilitats, riscos i treball.
L'Anna és treballadora social, amb recorregut previ en el món social i del cooperativisme. És la responsable de les àrees gastronòmica i social de Sambucus.
La Mireia, economista de formació i amb trajectòria en l'economia social i solidaria i el cooperativisme, porta l'àrea de gestió i la comercial d’aromàtiques.
L'Ester, enginyera agrònoma, amb experiència en producció agropecuària i activista per un model alimentari més just, és la responsable de l'àrea agrària i de comunicació a Sambucus.
L'Albert, arquitecte tècnic i cuiner de formació. Una combinació interessant, que es tradueix en versatilitat i innovació als plats que us oferim. És el responsable de la cuina del restaurant i càterings per a esdeveniments.
Com es gestiona Sambucus?
Els 4 socis treballadors som els encarregats de gestionar la cooperativa. Cadascú és responsable de les seves respectives àrees, on treballem i ens ocupem de l'equip que tenim al nostre càrrec, persones amb més dificultats per accedir al treball.
Què es fa si Sambucus té beneficis?
Som una empresa sense ànim de lucre. Això vol dir que si es generen excedents es reinverteixen a l'empresa per seguir impulsant la nostra missió, crear més ocupació.