“Sambucus nigra” és el nom científic del saüc o saüquer, arbust molt comú a la nostra comarca d’Osona. Se n’aprofiten moltes parts: les flors, el fruit, les fulles i l’escorça i té molts usos i aplicacions, amb propietats terapèutiques i usos alimentaris. Es poden preparar infusions, melmelades, sucs, salses, sopes, entre altres.
Les flors floreixen al juny, quan veiem els marges de les nostres carreteres plens d’uns arbusts de bonica flor blanca. Els fruits madurs es cullen ara al setembre.
Ens va agradar com sona el nom i creiem que té certes similituds amb la missió de la nostra cooperativa: arrelada al territori i amb diversitat d’activitats, però sempre amb un objectiu, que és la inserció de persones en risc d’exclusió sociolaboral.
Els habituals al nostre restaurant probablement heu provat el cava de saüc que fem alguns anys o una melmelada de saüc com acompanyament de plats.
Es un bon nom que vau triar. Una cosa, he llegit que poseu que floreix al juny, però el sauc comença a florir al Maig i s’allarga fins al Juny.
Gràcies Adam
Salutacions