Sambucus gestiona la cuina que hi ha a l’escola bressol de Roda de Ter. I aquest ja és el quart curs que ho fem! Cada dia la Hafida s’encarrega de preparar el dinar pels infants i les mestres, sempre a partir de productes frescos, de proximitat i ecològics. Les verdures li arriben directament de l’hort ecològic de Totsans de Gurb, el iogurt és de l’empresa social Delícies de Berguedà, els cereals, llegums i pastes també són ecològics i prioritzem que s’hagin produït al nostre entorn més proper. El peix sempre és fresc i provinent dels mars mediterrani i cantàbric. I seguim la temporalitat dels aliments, és a dir, consumim els productes en el seu moment òptim.

I un cop tenim tan seleccionats i excel·lents productes, no podríem sinó cuinar-los de la forma més delicada possible per tal de mantenir al màxim les seves propietats. Per això les coccions que fem són vapor, planxa i forn. Res de fregits i productes precuinats a la nostra cuina!

Cuinem1208624_508270465918796_1802517598_n cada dia, al moment i in situ. I donem resposta immediata a totes les possibles incidències (malalties, adaptació constant en la introducció d’aliments en els més petits, intoleràncies i al·lèrgies…).

La persona que cuina dia a dia en aquesta cuina és la Hafida, que té un contracte laboral d’inserció amb nosaltres. Els tècnics de Sambucus s’encarreguen del suport en la gestió i tots els menús són supervisats per dietistes professionals.

Cuinem amb productes ecològics, que són lliures de productes químics de síntesi (com plaguicides, fungicides i herbicides), sense organismes genèticament modificats (OGM) o transgènics i que conserven al màxim les seves propietats naturals. Així cuidem la conservació del medi ambient i sobretot la salut dels nostres infants.

A part de gestionar la cuina, també ens impliquem en la formació i divulgació alimentaria del centre. Periòdicament les famílies reben comunicats amb informació pràctica sobre alguns productes i propostes d’elaboració per fer a casa. Igualment es programen unes jornades de formació, adreçades a les famílies del municipi, sobre temes alimentaris i de cuina. Els tallers trimestrals previstos per aquest curs són els següents: “Com l’alimentació ens pot ajudar a preparar-nos pel fred”, “Àpats saludables per a famílies atrafegades” i “Aliments viatgers, d’on ve el que mengem?”

Esperem que totes i tots tinguem un bon curs escolar!

 

Amb el finançament de

  • UE CofinancatperUE
  • 240220 Logo I Frase Dp. Treball I Empresa

Amics

  • Logo Masvinyoles
  • Logo Xeiso
  • Logo
  • Mercat Municipal De Manlleu
  • coop57
  • Pam a Pam
  • Economia Social Ateneu Cooperatiu Catalunya Central Hrt