El dijous 17 de novembre el programa Ben Trobats de la Xarxa de Televisions Locals i El 9tv va gravar des del mercat municipal de Manlleu. El nostre cuiner, l’Albert, va fer en directe i amb tan sols 5 minuts un saltat de vedella amb verduretes. Després alguns clients del mercat el van provar i li van posar bona nota.
Aquí trobareu el vídeo.
I a continuació us deixem la seva recepta, per si voleu provar de fer-la a casa. Va, atreviu-vos i després ens ho expliqueu!
Saltat de vedella amb salsa de soja i verduretes
Ingredients
Entrama o brinsa 150 g
Pastanagues 100 g
Carbassó 100 g
Ceba tendra 50 g
Salsa de soja 20 g
Sèsam 1 g
Procediment
1.- Tallar les verdures a juliana i escaldar-les en aigua bullint i
refredar-les immediatament.
2.- Tallar l’entrama a tires primes i reservar.
3.- En una paella ben calenta saltejar l’entrama uns segons en oli d’oliva, afegir les verdures i desglassar el conjunt amb salsa de soja.
4.- Servir i decorar amb el sèsam.
Observacions
La brinsa, entrama o onglet és un tall de vedella força desconegut, està situada a l’abdomen. És una carn molt vermella i brillant, amb molta sang i amb greix infiltrat cosa que la fa molt tendra i ideal per saltejar o coure a la brasa, és a dir amb coccions directes a foc fort i intens.